Workshop Visual Storytelling

Reflecting, Exploring, Expressing, Sharing

Je exploreert (onbewuste) denkpatronen en verkrijgt helderheid en focus.  Je verbindt op een diepgaande en intuïtieve manier met jezelf en anderen in een veilige, warme en creatieve sfeer. We werken gefaseerd binnen een gestructureerd kader, waarbij muziekfrequenties, vraagstelling, mind-body coördinatie, kleuren, symbolen en storytellingstechnieken geïntegreerd worden tot één geheel.

WAT

Als organisatie, groep of individu wil je leven naar je kernwaarden en je voldaan voelen. Soms wil je gewoon op een diepgaande manier kennismaken met jezelf of andere mensen. Of misschien ben je vastgelopen, afgeleid of heb je nood aan meer inzicht.

Je wilt een bepaald thema of vraagstuk helder krijgen en onderzoeken. Dit kan in kleine groep in een veilige, warme en creatieve sfeer.

HOE

Art-based onderzoek toont aan dat het stapsgewijs selecteren van beelden, vormen en kleuren, ingebed in een specifieke vraagstelling- en tijdsstructuur, een sterk effect heeft op welzijn, mindfulness, compassie, relaties en groepscohesie.

Het gelijktijdig inwerken van muziekfrequenties op het brein maakt van deze unieke methode een effectief, intuïtief en creatief hulpmiddel voor (inter)persoonlijke groei.

In deze workshop beperk ik bewust de rol van cognitieve vaardigheden om inzicht en verbinding tot stand te brengen. Leren, ontmoeten en verdiepen gebeurt vanuit het principe van meervoudige intelligentie, storytellingsmethodieken en mind-body coördinatie.

De workshop leidt dan ook tot verrassende inzichten en omvat tegelijkertijd betekenislagen die je in één oogopslag verbinden met je kernwaarden, uitdagingen, kracht en doel.

Uitgenodigd worden en ervaren wat ... een collage maken op deze manier met je kan doen. Ik ben er gedreven mee bezig geweest en ze werd verrassend duidelijker bij elke stap verder. Ik stond ervan te kijken ... wat een wonderlijk gebeuren
Agnes Vos

VOOR WIE

De workshop is geschikt voor bedrijven, scholen, organisaties en groepen die rond een (bepaald) thema willen werken en verbinden.

Om deel te nemen zijn er geen creatieve of artistieke vaardigheden vereist. Alleen de bereidheid om gedurende 1 dag je comfortzone te stretchen en oordelen te laten varen. Het artistieke resultaat is van ondergeschikt belang aan het bewustwordingsproces.

We werken enkel met bestaand beeldmateriaal en recycleren, zodat onkosten minimaal blijven. Dit alles maakt de workshop toegangkelijk voor diverse en heel uiteenlopende doelgroepen.

WAAROM

De noodzaak aan verbindend sociaal contact en intuïtief werken loopt als een rode draad doorheen mijn loopbaan. Aandacht hebben voor interactieve en participatieve werkvormen is een tweede natuur. Dat in combinatie met mijn collageparcours en persoonlijke drive tot innerlijke groei, brachten me uiteindelijk in contact met Andrea Watts.

Zij deed wetenschappelijk onderzoek naar het neurologische en psychologische vermogen van beelden om te beïnvloeden en te activeren. We deelden een jaar lang onze passie, inzichten en vraagstukken. Ik volgde opleidingen tot coach en ontwikkelde een format. Daaruit ontstond deze unieke Collage Workshop Visual Storytelling.

Empathie, wederzijds begrip en verbinding tot stand brengen via beeldtaal, is mijn missie.

Collage captures the complexity of what you need to express and transcends your limits of cognition and perception. Collage making empowers, delights  and heals people.
Andrea Watts

MAATWERK

Inschrijven voor de dagworkshop kan vanaf 15 jaar. Ben je jonger dan 15 jaar of werk je met kinderen? Dan stem ik de workshop graag af op jouw vraag en wens.

Het ideale aantal deelnemers per dagworkshop is 6 personen. Dit garandeert kwaliteit, aandacht voor het proces, tijd en betrokkenheid. Wil je toch graag deelnemen met een grotere groep? Dan kan dat met een plan op maat. Ik bekijk wat mogelijk is op het vlak van werkvormen, beoogde doel, dagindeling en begeleiding. De locatie is variabel. Ik kom ter plaatse of voorzie zelf een locatie die geschikt is, aanspreekt en inspireert.

Ik zie elke workshop dan ook als unieke een kans om maatgericht te werken. Co-creatie en interactief leren zijn uitgangpunten die ik als waardevol ervaar en als een wederzijds geschenk .

Wie ik ben in essentie ... heb ik onbewust en intuïtief in mijn collage gelegd.
Stella
Dit gaf me een extra focus om opnieuw bewustere keuzes te maken over wat me ondersteunt en wat niet. Ik ga bewuster op zoek gaan naar mijn ziel door mensen op te zoeken die me inspireren.
Mieke
What I Liked the most about this experience was being completely free while Veerle guided us through the steps.
student (UCCL, Hoge School Moving Minds, Leuven-Limburg)
Het werkte heel erg door ...een verrijking van mijn zijn
Chris
Ik heb de ervaring van overgave beleefd ... dat was heilzaam en verrijkend voor me.
Rita
What I liked is that we don’ t use words to express ourselves but images. It’s a new way for me to discover my inner world. This allowed me to step out of my comfort zone and think differently.
student (UCCL, Hoge School Moving Minds, Leuven-Limburg)
I also liked the fact, she explained the meaning of certain elements such as shapes, colours, landscapes, animals, etc.
This enabled me to discover more meaning to my collage while sharing and to see it from another perspective.
student (UCCL, Hoge School Moving Minds, Leuven-Limburg)
Wat was het een cadeautje om jou te mogen volgen met je inzichten, je openheid, je energie. Deze dag bezorgde me veel warmte en inspiratie.
Jan van Maele (Professor Language & Communication KU Leuven)
I could use my intuition for the choice of images and my creativity to assemble them.
student (UCCL, Hoge School Moving Minds, Leuven-Limburg
It’ s been a joy getting to know you and watch you embrace your unique talents as a collage artist and coach. I believe anyone who works with you will be blessed.
Andrea Watts

Heb je interesse of vragen?
Neem gerust contact op. Dan bespreken we wat er leeft en mogelijk is in een persoonlijk gesprek.

Ik kijk uit naar een eerste ontmoeting!

Visualizing Your Story is Truly Empowering